Журналіст Жегульов про напад на Фельгенгауер: У серіалі "Сплячі" опозиційну журналістку вбивають, перерізавши ножем горло

Жегульов уважає, що ніхто із журналістів у РФ не застрахований від замахів
Фото: Илья Жегулев / Facebook

Чоловік, який напав на ведучу "Эха Москвы" Тетяну Фельгенгауер, міг почерпнути сценарій замаху в серіалі, показаному "Первым каналом", припустив журналіст Ілля Жегульов.

Напад на журналістку радіостанції "Эхо Москвы" Тетяну Фельгенгауер нагадує один з епізодів шпигунського серіалу "Сплячі", показаного "Первым каналом". Про це написав у Facebook журналіст Ілля Жегульов.

"Роками платити охороні зарплату, щоб та не змогла на вході зупинити божевільного з ножем і балончиком. Жахливо все це, і ніхто, абсолютно ніхто не застрахований. Й окреме спасибі серіалу "Сплячі", де за сюжетом опозиційну журналістку вбивають, перерізавши ножем горло", – ідеться у публікації Жегульова.

Прем'єра серіалу "Сплячі" відбулася 8 жовтня на "Первом канале". На сайті телеканала повідомляють, що це "гостросюжетний фільм, оснований на реальних подіях". У фільмі йдеться про те, як ФСБ протистоїть прихованим агентам, які були впроваджені закордонними спецслужбами у російські структури.

Ножем убивають Віру Тиршицьку (її грає Ірина Луковська), за сценарієм вона – правозахисниця.

Незабаром після прем'єри режисер "Сплячих" Юрій Биков заявив, що вважає свою роботу "зрадою прогресивного покоління" і у зв'язку з цим вирішив завершити кінокар'єру.

23 жовтня чоловік проник в офіс "Эха Москвы" у Москві, де напав на Фельгенгауер і завдав їй удару ножем у шию. Нападника було затримано охоронцем радіостанції і передано правоохоронним органам.

Фельгенгауер прооперували і ввели в стан штучної коми.

Зловмисником виявився житель Ізраїлю Борис Гріц. Він заявив, що журналістка кілька років "сексуально домагалася" його за допомогою телепатії.

Слідчий комітет Росії порушив справу про замах на вбивство.