"Зовсім кукухою поїхав". Соцмережі відреагували на заяву радника Путіна Глазьєва про нібито плани влади України заселити Донбас ізраїльтянами

Російський соціолог і політолог Ігор Ейдман зазначив, що "всі сміються над Глазьєвим" через його заяву
Фото: kremlin.ru

У соціальних мережах активно обговорюють припущення радника президента РФ Володимира Путіна Сергія Глазьєва, що за нового президента України на Донбас будуть масово переїжджати жителі Ізраїлю. Користувачі соцмереж зазначають, що в "казкового президента – казкові радники".

6 травня радник президента РФ Володимира Путіна Сергій Глазьєв у блозі для пропагандистської газети "Завтра" висловив думку, що за нової української влади на чолі з Володимиром Зеленським на Донбас будуть масово переселятися жителі Ізраїлю.

Видання "ГОРДОН" зібрало реакцію користувачів Facebook і Twitter на цю заяву.

Російський письменник-сатирик Євген Шестаков написав у Facebook, що в "казкового президента – казкові радники". "Зовсім кукуха в гурвінека випала, і дзьоб окремо валяється", – зазначив він.

Український журналіст, колумніст видання "ГОРДОН" Євген Кузьменко написав стосовно цього вірш:

"Донбасс заселят евреями,
Рослыми, с портупеями,
Обученными в Пентагоне
Ракетной и пр. обороне.
Плечистыми, мускулистыми
Семитами-нео-фашистами.
Евреи построят дороги, 
Вокзалы, мосты, синагоги.
Загонят в библиотеку
Простого, бл...дь, человека.
И в день Христа Вознесения  
Обрежут все население.
А не заселили покуда  
Бегите, русские люди!".

Російське видання Znak.com зазначило, що "не так страшно те, що пише Глазьєв у газеті "Завтра", як те, що така людина дає президенту [РФ] поради щодо економіки".

Журналіст The Wall Street Journal Ярослав Трофімов у Twitter висловив думку, що озвучена Глазьєвим "теорія змови б'є всі відомі теорії змови".

"Якщо людина розуміє, що вона ідіот – вона не ідіот. Якщо людина не допускає навіть думки про те, що вона, можливо, ідіот – вона цілковитий ідіот", підкреслив у Facebook український науковець і підприємець Едуард Рубін.

Російський соціолог і політолог Ігор Ейдман зазначив у Facebook, що "всі сміються над Глазьєвим" через його заяву, але нічого смішного в цьому немає.

"Є цілком цинічний розрахунок. "Страшилки" про жахливих фашистів-бандерівців за президента-єврея Зеленського працювати не будуть. Пропагондонам треба їх терміново замінити, щоб було чим лякати донбасян. Глазьєв вирішив лякати їх євреями: прийде до донбасця ж... пархатий і відбере рідну хату", – додав він.

Блогер Нона Мара пожартувала у Facebook, що євреї зустріли заяву Глазьєва танцями.

Блогер Пал Палич Секам висловив думку у Twitter, що Глазьєв та ідеолог "русского мира" Олександр Дугін "сидять на тих самих галюциногенах, але якщо вчитатися, у Дугіна все ж міцніші будуть".

Російський блогер Самсон Шоладемі звернув увагу, що колонка Глазьєва з'явилася після зустрічі новообраного президента України Володимира Зеленського з рабинами.

"Щось радник Путіна з економічної політики зовсім кукухою поїхав", – написав він у Facebook.

"Фашистська хунта в Києві все винахідливіша. Ви дивіться, що задумали. Добре, що Сергій Глазьєв їх розколов", пожартував російський опозиціонер Олексій Навальний у Twitter.