Адміністрація Байдена переглядає санкційну політику в бік пом'якшення – The Wall Street Journal

За даними ЗМІ, перегляд санкційної політики США буде завершено до кінця літа
Фото: depositphotos.com
Адміністрація президента США працює над переглядом санкційної стратегії Вашингтона, повідомила 5 липня, посилаючись на свої джерела, газета The Wall Street Journal.

За даними видання, Білий дім переглядає санкційну політику в бік пом'якшення.

Ідеться про різкий відхід від позиції адміністрації 45-го президента США Дональда Трампа, яка частіше за інші адміністрації користувалася цим інструментом у зовнішній політиці, пише видання.

Перегляд стратегії, як очікують, буде завершено до кінця літа. Нова, за інформацією співрозмовників газети, розрахована на те, щоб зупинити масштабні кампанії з тиску, уникати стороннього економічного збитку. Білий дім хоче діяти спільно із союзниками в цьому питанні, а не в односторонньому порядку, розповіли джерела, наближені до процесу.

Адміністрація США, за інформацією співрозмовників видання, очікує на співпрацю із союзниками щодо санкцій проти Китаю, Росії та Білорусі.

Санкційний тиск на Венесуелу, Іран і Північну Корею дав змогу досягти короткострокових цілей. Водночас це "не призвело до значної зміни поведінки противників", пише The Wall Street Journal.

Контекст:

Байден обійняв посаду президента США 20 січня 2021 року.