Аятола Хаменеї про авіаудари по Сирії: Лідери США, Франції та Великобританії – злочинці

У ніч на 14 квітня США, Великобританія та Франція завдали ударів по трьох об'єктах у Сирії
Фото: ЕРА

Авіаудари США, Франції та Великобританії по Сирії є злочином, заявив духовний лідер Ірану, вищий керівник держави аятола Алі Хаменеї.

Духовний лідер Ірану, вищий керівник держави аятола Алі Хаменеї заявив, що лідери США, Франції та Великобританії є злочинцями, повідомляє агентство IRNA.

За словами аятоли, "напад на Сирію є злочином, а президенти США та Франції і прем'єр-міністр Великобританії – злочинці".

У ніч на 14 квітня США, Великобританія і Франція завдали ударів по трьох об'єктах у Сирії. Спецоперація стала відповіддю на застосування хімічної зброї в місті Дума в Східній Гуті, де 7 квітня загинуло від 70 до 100 осіб.

Західні країни звинувачують в інциденті збройні сили президента Сирії Башара Асада. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров стверджував, що російські фахівці не виявили в Думі доказів хімічної атаки.

Посол Росії у Лівані Олександр Засипкін заявляв, що Росія залишає за собою право збивати американські ракети, випущені по цілях у Сирії. Однак російські підрозділи ППО Сирії у відбитті атаки США та їхніх союзників участі не брали.