Активісти Pussy Riot затримані на виході із спецприймальників після відбуття покарання за акцію на фіналі ЧС 2018

Учасників акції доправили в ВВС Лужники
Фото: Пётр Верзилов / Twitter

Учасники Pussy Riot Вероніка Нікульшина, Ольга Курачова, Ольга Пахтусова і Петро Верзілов, які в поліцейській формі вибігли на поле під час ЧС 2018, зазначили, що після повторного затримання їх залишають на ніч у поліції.

Чотирьох учасників Pussy Riot, які відбували 15 діб арешту за акцію "Міліціонер вступає у гру" на фіналі чемпіонату світу з футболу, знову затримали, коли вони виходили зі спецприймальників у Москві. Про це у Twitter повідомив один з учасників акції Петро Верзілов.

"Під час виходу зі спецприймальника №2 був затриманий нарядом ОМОН. Наряд каже, що доправляють знову у ВВС Лужники", – написав він.

Він повідомив, що під час виходу з іншого спецприймальника було затримано учасниць Pussy Riot Вероніку Нікульшину, Ольгу Курачову та Ольгу Пахтусову.

Інформацію про затримання підтвердила у Twitter Пахтусова.

"Перебуваємо всі втрьох в автозаку, їдемо кудись", – твітнула вона.

Верзілов пізніше написав, що їх "залишають на ніч під арештом у ВВС Лужники".

На 52-й хвилині фіналу чемпіонату світу з футболу 2018 року, який відбувся 15 липня, учасники Pussy Riot Нікульшина, Курачова, Пахтусова і Верзілов у поліцейській формі вибігли на поле в межах акції "Міліціонер вступає у гру".

Вони заявили, що вимагають звільнення політв'язнів, припинення кримінальних справ за репости і незаконних арештів на мітингах.

Хамовнічеський суд Москви засудив членів Pussy Riot до 15 діб арешту і трирічної заборони на відвідування спортивних заходів.