Американські військові повідомили, що на Близький Схід прибув другий авіаносець США

Авіаносець супроводжує ще три бойові кораблі ВМС США
Фото: U.S. Central Command / Twitter

На Близький Схід, де тривають бойові дії між Армією оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) і палестинським терористичним угрупованням ХАМАС, прибула група кораблів США на чолі з авіаносцем USS Dwight D. Eisenhower. Про це поінформувало 4 листопада у Twitter Центральне командування США (CENTCOM).

"Авіаносна ударна група Dwight D. Eisenhower Carrier прибула на Близький Схід і в зону відповідальності CENTCOM у межах посилення регіональної присутності", – ідеться в повідомленні.

Американські військові зауважили, що, окрім самого авіаносця, у корабельну групу входять ракетний крейсер USS Philippine Sea (CG 58), есмінці USS Mason (DDG 87) і USS Gravely (DDG 107).

Контекст:

Наказ авіаносній ударній групі USS Dwight D. Eisenhower розпочати рух у Східне Середземномор'я міністр оборони США Ллойд Остін віддав 14 жовтня. У такий спосіб США мають намір стримати інші країни й організації від втручання в конфлікт Ізраїлю та ХАМАС.

Біля берегів Ізраїлю USS Dwight D. Eisenhower приєднався до ударної групи на чолі з авіаносцем USS Gerald R. Ford, який прибув у Східне Середземномор'я 10 жовтня.

Остін наголошував, що це "частина зусиль США щодо стримування ворожих дій проти Ізраїлю".