Асад називав ракетний удар США "безвідповідальним і нерозважним" кроком

Асад: Ця агресія підвищила рішучість Сирії нанести удари по терористах
Фото: ЕРА

На думку президента Сирії Башара Асада, завданий по сирійській авіабазі військово-повітряними силами США ракетний удар свідчить про "політичну і військову сліпоту" керівництва Сполучених Штатів.

Президент Сирії Башар Асад назвав ракетний удар ВПС США по авіабазі в Сирії безвідповідальним і нерозважним кроком. Про це йдеться в заяві Асада на його сторінці в Facebook.

"Те, що зробила Америка, – не що інше як дурна і безвідповідальна поведінка, яка лише відображає їхню короткозорість, а також політичну і військову сліпоту", – йдеться в заяві.

Асад зазначив, що після ударів США влада Сирії має намір підвищити інтенсивність військових дій проти угруповань сирійських повстанців.

"Ця агресія підвищила рішучість Сирії нанести удари по цих терористах, продовжувати винищувати їх і прискорити цей процес, де б вони не перебували на сирійській території", – заявив Асад.

7 квітня США завдали ракетного удару по авіабазі урядових військ Сірії. У Пентагоні уточнили, що російські війська були повідомлені про удар. Наказ про атаку віддав президент США Дональд Трамп.

В армії Асада заявили про шістьох загиблих унаслідок атаки, у Сирійській обсерваторії з прав людини – про чотирьох.

Рішення Трампа стало відповіддю на застосування військами Асада хімічної зброї в провінції Ідліб під час атаки 4 квітня, заявили в міноборони США. За даними Сирійської обсерваторії з прав людини, унаслідок атаки загинуло не менш ніж 72 особи. Дитячий фонд ООН підтвердив загибель 27 дітей. За інформацією ЮНІСЕФ, постраждали ще 546 людей, серед них велика кількість дітей.