Асад заявив про намір відвідати КНДР і зустрітися з Кім Чен Ином

Асад (на фото) зазначив, що завдяки Кім Чен Ину останнім часом на Корейському півострові відбуваються "великі позитивні події"
Фото: EPA

Сирійська влада продовжуватиме всебічно підтримувати дії керівництва КНДР і розвивати дружні відносини між країнами, заявив президент Сирії Башар Асад.

Президент Сирії Башар Асад під час зустрічі з послом КНДР заявив про намір відвідати Північну Корею і зустрітися з її лідером Кім Чен Ином, повідомило 3 червня північнокорейське державне агентство ЦТАК.

Він також сказав, що завдяки Кім Чен Ину останнім часом на Корейському півострові відбуваються "великі позитивні події". За словами Асада, сирійська влада продовжуватиме підтримувати дії керівництва КНДР і розвивати дружні відносини між країнами.

Із 2006 року Північна Корея провела шість випробувань ядерної зброї і десятки запусків балістичних ракет. Радбез ООН неодноразово розширював санкції проти КНДР.

У березні Кім Чен Ин зробив перший із 2011 року іноземний візит – із 25-го до 28 березня він перебував у Пекіні та зустрівся з главою КНР Сі Цзіньпіном. У травні вони зустрілися ще раз.

27 квітня Кім Чен Ин і президент Південної Кореї Мун Чже Ін оголосили про намір офіційно завершити Корейську війну. Вони підписали декларацію, яка передбачає спільну роботу КНДР і Південної Кореї над повною денуклеаризацією Корейського півострова. Лідери мають намір укласти мирний договір, який замінить перемир'я 1953 року. Формально Північна і Південна Кореї досі перебувають у стані війни.

31 травня з Кім Чен Ином у Пхеньяні зустрівся міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. Сторони домовилися організувати цього року переговори північнокорейського лідера і російського президента Володимира Путіна.

На 12 червня заплановано зустріч Кім Чен Ина з президентом США Дональдом Трампом. Вона має пройти в Сінгапурі.