Астронавти Бенкен та Герлі приблизно протягом години не могли покинути капсулу Crew Dragon

Рятувальне судно Go Navigator спеціально пристосоване для транспортування капсули космічного корабля
Фото: ЕРА

Після доправлення спускового апарата на рятувальне судно персонал компанії SpaceX проводив тривалі маніпуляції з видалення токсичних газів, щоб зробити вихід із капсули космонавтів Боба Бенкена і Дуга Герлі безпечним.

Процедура виходу астронавтів NASA Дуга Герлі та Боба Бенкена з капсули корабля Crew Dragon тривала 55 хвилин. Трансляцію події вела компанія – творець корабля SpaceX у YouTube.

Після доправлення приводненої капсули на рятувальне судно Go Navigator персонал SpaceX тривалий час продував апарат для видалення токсичних газів.

Керівник польотів Майк Тейлор пояснив у радіоефірі, що це роблять, щоб вихід членів екіпажу був безпечним. Він попросив екіпаж набратися терпіння.

Потім люк відчинили. Астронавтів відразу помістили на ноші, щоб зменшити вплив гравітації, та евакуювали в медпункт рятувального судна.

2 серпня завершилася перша в історії місія приватного космічного пілотованого корабля. Crew Dragon приводнився в Мексиканській затоці.

Уперше з 1975 року космічний корабель здійснив приводнення в океан.

Цим запуском США відновили програму пілотованих польотів, перервану у 2011 році із закінченням програми шаттлів. Відтоді американські астронавти літали в космос на російських ракетах "Союз".