Авіаексперт Лукашевич: Рогозін дав розпорядження розробити гравіцапу. Адекватні співробітники просто шоковані

Лукашевич: Думаю, тепер варто чекати вказівки Рогозіна опрацювати експедицію до краю Землі
Фото: Вадим Лукашевич / Facebook

У голови "Роскосмосу" Дмитра Рогозіна відбулася нарада, на якій ученим було поставлено завдання розробити антигравітаційний двигун, що суперечить законам сучасної фізики, повідомив російський авіаексперт Вадим Лукашевич.

12 березня в "Роскосмосі" відбулося засідання "круглого столу", на якому за розпорядженням глави державної корпорації Дмитра Рогозіна було затверджено технічне завдання й ухвалено кошториси на науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи з виготовлення антигравітаційного квантового двигуна. Про це з посиланням на учасника засідання повідомив російський авіаексперт Вадим Лукашевич.

11 березня член експертної ради комітету Держдуми РФ з оборони генерал-лейтенант Михайло Саутін в інтерв'ю "Военно-промышленному курьеру" заявив, що Рогозін дав вказівку почати розроблення квантового двигуна, а "середня ланка управління не розуміє всієї відповідальності поставлених завдань".

Лукашевич порівняв ідею квантового двигуна з "гравіцапою", за допомогою якої літав космічний корабель у фантастичному фільмі "Кін-дза-за". Він зазначив, що ідея антигравітаційного двигуна суперечить усім законам сучасної фізики. У фантастичному фільмі за допомогою гравіцапи космічний корабель переміщався між галактиками.

"Глава "Роскосмосу" Рогозін дав розпорядження нашим ученим розробити гравіцапу... Пох...р, що це суперечить усім законам сучасної фізики", – написав авіаексперт.

Він додав, що заступник генерального директора Держкорпорації "Роскосмос" Іван Харченко, за ініціативою якого розроблено технічне завдання на гравіцапу, керував краснодарським крайовим бібліотечним колектором, згодом закінчив Кубанський державний аграрний університет, а потім став заступником Рогозіна.

За словами автора ідеї "квантового двигуна" Володимира Леонова, по космічному простору розлито колосальну енергію у вигляді глобального електромагнітного поля, про який раніше нічого не було відомо. Винахідник стверджує, що відкрив "п'яту фундаментальну силу (суперсилу)", носієм якої є квант простору-часу, розміри якого в 10 разів менші за атомне ядро, але він концентрує енергію, що набагато перевищує ядерну.

Радник Рогозіна з науки Олександр Блошенко в коментарі "РИА Новости" спростував інформацію про початок розроблення "антигравітаційного двигуна". За його словами, корпорація хоче тільки перевірити достовірність ефектів й обладнання, пропонованих винахідником.

Лукашевич зазначив у Facebook, що спростування прес-служби "Роскосмосу" було опубліковано вже після опівночі.

"Нечисленні адекватні співробітники держкорпорації зараз на Байконурі, і з ними поганий зв'язок. До вечора мені стало відомо, що вони там просто шоковані. Прес-служба "Роскосмосу", в якій немає жодного, хто розбирається в космонавтиці, тихо впала в повний ступор, перебуваючи в мовчазній паніці до глибокої ночі. І вже за опівніч з'явилося "спростування" як спроба виправити справжній ідіотизм ситуації", – підкреслив він.

Авіаексперт додав, що прес-служба "незграбно намагається підтерти за своїм шефом, який добряче облажався".

"Так можна написати техзавдання на експериментальну перевірку достовірності властивостей шапки-невидимки, килима-літака, лампи Аладдіна, меча-кладенця, чобіт-скороходів. Думаю, тепер варто чекати вказівки Дмитра Рогозіна розробити експедицію до краю Землі. Коли що – готовий брати участь, азимут знаю", – підсумував Лукашевич.