"Байден не знав, про що обвинувачення". У Білому домі прокоментували арешт Трампа

Трамп прибув до офісу окружного прокурора Мангеттена, де його заарештували до висунення обвинувачення
Фото: EPA

Президент Джо Байден знає про обвинувачення своєму попереднику Дональдові Трампу, але це "не у фокусі" його уваги. Так арешт колишнього президента США прокоментувала прессекретарка Білого дому Карін Жан-П'єр на брифінгу, повідомив телеканал CNN.

"Послухайте, президент, як і щодня, зосереджений на американському народі. [Арешт Трампа] – не те, що у фокусі уваги [Байдена]. Він збирається думати про те, що робити, щоб і далі знижувати ціни для американців",  сказала прессекретарка Білого дому.

Вона не прокоментувала подробиць справи, але заявила, що Байден "не знав про що обвинувачення", і його проінформував про події глава апарату Білого дому Джефф Зінтс.

"Звичайно, це показують на багатьох телеканалах щодня, щогодини, тому очевидно, що [Байден] побачить частину новин, коли у нього буде хвилинка, щоб надолужити втрачене щодо новин дня, але сьогодні це не у фокусі уваги", сказала Жан-П'єр.

Контекст:

4 квітня Трамп прибув до офісу окружного прокурора Мангеттена, де його заарештували до висунення обвинувачення. Він офіційно стане першим чинним чи колишнім президентом США в історії, якому висунуть кримінальні обвинувачення.

Обвинувачення стосується справи про виплату $130 тис. порноакторці Стефані Кліффорд (сценічне ім'я Стормі Деніелс) за нерозголошення інформації про її зв'язок із Трампом, а також виплату премії адвокату Трампа Майклу Коену. Розслідування розпочали ще за президентства Трампа. У судових матеріалах зазначено, що Коен тоді отримав $420 тис. цю суму йому виплатила компанія Trump Organization, щоб покрити $130 тис. і податки, а також винагородити його премією.