Байден оприлюднив свою податкову декларацію перед дебатами

Байден: Американський народ заслуговує прозорості від своїх лідерів, тому сьогодні я оприлюднив свої податкові декларації
Фото: ЕРА

Згідно з податковою декларацією, колишній віцепрезидент США Джо Байден з дружиною Джилл 2019 року заробили понад $944 тис.

Колишній віцепрезидент США Джо Байден, який балотується на пост президента США від Демократичної партії, 29 вересня, перед першими дебатами з президентом Дональдом Трампом, оприлюднив свою податкову декларацію за 2019 рік.

Згідно з документом, Байден і його дружина Джилл заробили понад $944 тис. і заплатили приблизно $299 тис. федеральних податків.

"Американський народ заслуговує прозорості від своїх лідерів, тому сьогодні я оприлюднив свої податкові декларації за 22 роки", – написав Байден у Facebook.

Перший з трьох раундів очних зустрічей Трампа і Байдена відбувся 29 вересня у Клівленді. Згідно з розкладом, другі дебати відбудуться 15 жовтня в Маямі (штат Флорида), а треті – у Нешвіллі (штат Теннессі) 22 жовтня.

Трамп своєї податкової декларації поки не опублікував.

Результати опитування американської радіостанції NPR, оприлюднені 18 вересня, засвідчили, що за Байдена готові проголосувати 52% виборців, а за Трампа – 43%. Схожі результати опитувань опублікувало агентство Reuters 16 вересня: на підтримку Байдена висловилося 50% опитаних, Трампа – 41%.

Вибори президента США мають відбутися в листопаді 2020 року.