Байден висунув колишню постпредставницю США при ООН Саманту Пауер на посаду голови агентства USAID

Пауер обіймала посаду постійного представника США при ООН із 2013-го до 2017 року
Фото: ЕРА
Обраний президент США Джо Байден назвав колишню постпредставницю при ООН Саманту Пауер "лідеркою в мобілізації ресурсів світу для врегулювання затяжних конфліктів".

Обраний президент США Джо Байден вирішив висунути кандидатуру колишньої постпредставниці при ООН Саманти Пауер на посаду керівника агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Про це йдеться в заяві перехідної команди Байдена від 14 січня.

Окрім того, він хоче ввести Пауер до складу Ради національної безпеки США.

"Перевірена кризою державна службовиця і дипломатка, амбасадорка Пауер була лідеркою в мобілізації ресурсів світу для врегулювання затяжних конфліктів, реагування на гуманітарні надзвичайні ситуації", – написано в заяві.

У документі наголошують, що Пауер доведеться допомагати партнерам США боротися проти пандемії коронавірусу і "просувати американські ідеали та інтереси в усьому світі".

"Пауер – всесвітньо відомий голос совісті та моральної ясності, що кидає виклик міжнародній спільноті і об'єднує її в боротьбі за гідність і людяність", – описав своє призначення Байден.

Обрана віцепрезидентка США Камала Гарріс заявила, що мало хто з американців краще підготовлений до керівництва USAID, ніж Пауер. Гарріс вважає, що в Пауер є необхідні рішучість, моральні цінності і лідерський досвід.

USAID займається допомогою в економічному розвитку інших країн і наданням гуманітарної допомоги.

Пауер, як і інші кандидати на посади в Раді нацбезпеки Байдена, уже обіймала посади в роки перебування на президентській посаді Барака Обами. Із 2013-го до 2017 року вона була постійним представником США при ООН. Пауер відкрито говорила про російську участь у конфлікті на сході України, підтримку Росією уряду у громадянській війні в Сирії і спроби втрутитися в політичні процеси США, Німеччини, Чорногорії та інших країн.

Вона звинувачувала режим сирійського президента Башара Асада, Росію та Іран у знищенні мирних жителів у сирійському Алеппо.