Байден обговорив із патріархом Варфоломієм клімат та пандемію COVID-19

Зустріч відбулася 25 жовтня
Фото: goarch.org
Президент США Джо Байден зустрівся у Білому домі 25 жовтня із вселенським патріархом Варфоломієм. Про це повідомила пресслужба адміністрації президента США.

"Президент висловив полегшення у зв'язку зі швидким одужанням вселенського патріарха. Вони обговорили зусилля щодо протидії зміні клімату, кроки задля припинення глобальної пандемії COVID-19 та важливість свободи віросповідання як основного права людини. Під час їхньої зустрічі було наголошено на вирішальній ролі, яку релігійні громади відіграють у розв'язанні низки глобальних проблем, з якими ми всі стикаємося, а також багаторічній дружбі та партнерстві між президентом Байденом та його святістю вселенським патріархом", – ідеться в повідомленні.

У пресслужбі Вселенського патріархату зустріч назвали "теплою та сердечною",

"Дискусія торкнулася загального почуття невідкладності, викликаного кліматичною кризою... Його святість також подякував президенту Байдену за його рішучу відповідь на пандемію і за його готовність підтримати країни, які розвиваються, у забезпеченні вакцинами проти COVID-19", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

Варфоломій прибув до США 23 жовтня, він прилетів літаком зі Стамбула й оселився в готелі у Вашингтоні. 24 жовтня він почувався зле через тривалий переліт і щільний графік, його шпиталізували за порадою лікаря "з міркувань обережності".

За інформацією співрозмовників "ВВС News Україна" у Константинополі, на самопочуття 81-річного патріарха міг вплинути той факт, що напередодні вильоту проводили заходи з нагоди 30-х роковин його інтронізації.

25 жовтня Варфоломія виписали з лікарні.