Білий дім опублікував фотографії із зустрічі Помпео та Кім Чен Ина

Фотографи відобразили рукостискання Помпео та Кім Чен Ина
Фото: EPA

Екс-глава ЦРУ Майк Помпео у статусі кандидата в держсекретарі зустрічався з лідером КНДР Кім Чен Ином у Пхеньяні 31 березня – 1 квітня, повідомила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс 26 квітня опублікувала у Twitter фотографії із зустрічі держсекретаря США Майка Помпео з лідером КНДР Кім Чен Ином.

Із підпису до двох знімків випливає, що їх зробили 31 березня – 1 квітня. На фотографіях політики тиснуть один одному руки на тлі інтер'єрів резиденції у Пхеньяні.

"Чудово, що держсекретаря Помпео затвердили. Він виконає чудову роботу, допомагаючи президенту США Дональду Трампу очолювати наші зусилля з денуклеаризації Корейського півострова", – додала Сандерс.

Із лідером КНДР екс-глава ЦРУ зустрічався, будучи кандидатом на посаду глави Держдепу. Про "надтаємний візит" Помпео в Північну Корею 17 квітня повідомила газета The Washington Post.

18 квітня Трамп розповів, що переговори пройшли "гладко" й у співрозмовників склалися "гарні стосунки". Поїздка майбутнього глави Держдепу мала закласти основу для прийдешньої зустрічі президента США і глави КНДР.

26 квітня Сенат США затвердив Помпео на посаді держсекретаря.