Більш ніж пів мільйона жителів Техасу та Луїзіани евакуюють через наближення урагану "Лаура"

Зараз "Лауру" кваліфікують як ураган першої категорії
Фото: EPA

Національний центр ураганів прогнозує, що ураган "Лаура" може призвести до повені завглибшки до 4 метрів на 48 км углиб суші вздовж узбережжя недалеко від кордону Техасу та Луїзіани.

До узбережжя Мексиканської затоки наближається ураган "Лаура", він може налетіти на Техас і Луїзіану вже цього тижня, повідомляє Reuters.

Національний центр ураганів прогнозує, що ураган може призвести до повені завглибшки до 4 метрів на 48 км углиб суші вздовж узбережжя недалеко від кордону Техасу й Луїзіани. Глава округу Гарріс Ліна Ідальго підкреслила, що ураган може спричинити безпрецедентні руйнування.

Ураган рухався зі швидкістю 130 км/год, коли перетинав Мексиканську затоку, що кваліфікувало його як ураган першої категорії за шкалою Саффіра-Сімпсона для вимірювання інтенсивності буревію. Національний центр ураганів прогнозує, що до вечора 26 серпня ураган, наближаючись до узбережжя США, досягне третьої або вищої категорії.

У зв'язку з небезпекою урагану 420 тис. жителів Техасу і ще 200 тис. людей у сусідній Луїзіані дали наказ про обов'язкову евакуацію. Округ Ідальго закликав до добровільної евакуації у прибережному районі, було створено притулки в Сан-Антоніо, Далласі й Остіні.