Приблизно 10 співробітників Google звільнилося на знак протесту проти проекту розроблення штучного інтелекту для потреб Пентагону

Google покидають незгодні
Фото: ЕРА

Метою проекту, у якому задіяна компанія Google, є розпізнавання зображень, одержаних із військових безпілотників. Група співробітників компанії вважає, що співпраця з Пентагоном є неприпустимою.

Приблизно 10 співробітників компанії Google вирішило звільнитися на знак протесту проти співпраці компанії з міністерством оборони США щодо впровадження штучного інтелекту. Про це повідомляє видання Gizmodo, яке спілкувалося з тими, хто звільнився.

У межах проекту під назвою Maven Google розробляє для американських військових штучний інтелект, здатний аналізувати відео з безпілотних літальних апаратів, зокрема автоматично відокремлювати неживі об'єкти від живих.

Співробітники Google, які вирішили звільнитися, заявили про неприйнятність співпраці з Пентагоном з етичних міркувань. Вони вважають, що помилка алгоритму під час аналізу відео з безпілотників може бути смертельно небезпечною, і що такою діяльністю повинні займатися люди, а не алгоритми.

Деякі з опитаних уважають, що Google узагалі не повинна працювати над військовими проектами.

Вони звинуватили керівництво компанії в порушенні принципу відкритості під час обговорення проблем і спірних бізнес-рішень, чим завжди славилася Google.

Майже 4000 співробітників Google підписало петицію керівництву, у якій просять розірвати контракт із Пентагоном.

Водночасчас компанія підтвердила свою участь у Maven і заявила, що розраховує на ще один спільний проект із Пентагоном – у сфері хмарних технологій.