Блогер Шестаков: Частину квитків, за якими люди прийшли в торговий центр у Кемерові, роздали у день виборів Путіна

Шестаков про Путіна: Засцяв тріумфатор до народу вийти
Фото: ЕРА

Російський блогер Євген Шестаков повідомив, що з інтернету видаляють згадки про те, що на виборах президента Росії Володимира Путіна в Кемерові роздавали квитки в торговий центр "Зимняя вишня".

Президент Росії Володимир Путін побоявся вийти до учасників мітингу, що проходить у Кемерові у зв'язку з масовою загибеллю людей під час пожежі у торговому центрі "Зимняя вишня". Таку думку висловив російський блогер Євген Шестаков у Facebook.

"Засцяв тріумфатор до народу вийти. Частину квитків, за якими люди прийшли в торговий центр, роздали у день його виборів. Тепер видаляють згадки про це. Але гугл не зітреш", – наголосив він.

14 березня "Газета Кемерово" опублікувала заяву першого заступника голови Кемерова Ольги Турбаби, що під час виборів для кемеровців "організують акцію "Щасливий квиток", у межах якої виборці зможуть дістати абонементи та квитки в театри, кіно, басейн".

Пожежа у чотириповерховому торговому центрі в Кемерові сталася 25 березня. Згідно із заявою місцевої влади, загоряння виникло в дитячій батутній кімнаті. За даними міністерства надзвичайних ситуацій РФ станом на 26 березня, внаслідок події загинуло 64 людини, зокрема дев'ятеро дітей. Є зниклі безвісти.

"Медуза" повідомляла, що в будівлі не спрацювала пожежна сигналізація, тому співробітникам торгового центру довелося самим сповіщати відвідувачів. Деякі з них опинилися відрізаними від виходів, вони стрибали з вікон або вибиралися на дах, звідки їх рятували пожежники.

За фактом інциденту Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу за ст. 109, 219 і 238 (заподіяння смерті з необережності; порушення вимог пожежної безпеки, що призвело з необережності до смерті двох і більше осіб; надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки) Кримінального кодексу РФ.

Уранці 27 березня на центральну площу російського Кемерова прорвалося понад 2 тис. людей, які вимагають від влади міста понести відповідальність через пожежу в торговому центрі "Зимняя вишня". Жителі міста прийшли з портретами загиблих під час пожежі і вимагають відставки губернатора регіону Амана Тулєєва. Ініціативну групу з мешканців російського Кемерова пропустили в один із міських моргів для точного підрахунку числа загиблих.

До Кемерова прибув Путін. Він поклав квіти біля згорілого торгового центру.