Боровой: Заходу потрібні серйозні дії, а не демонстративні символічні кроки, як вислання російських дипломатів

Боровой: Боротьба з відмиванням грошей на Заході – це боротьба зі способом державного управління в Росії
Фото: Константин Боровой / Facebook

Висланням російських дипломатів країни Заходу продемонстрували свою єдність, заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" російський опозиціонер і політичний експерт Костянтин Боровой.

Для того щоб реально вплинути на президента РФ Володимира Путіна, країни Заходу не мають обмежуватися лише висланням російських дипломатів, заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" російський опозиціонер і політичний експерт Костянтин Боровой.

"Вислання російських дипломатів – символічний крок країн Заходу, яким вони продемонстрували свою єдність. Але все-таки це лише символічний крок. Із часом дипломати повертаються назад, кількості їхніх місць не скорочують. Путін символічних кроків не розуміє й ігнорує їх. Тому Заходу потрібні серйозні дії, а не демонстративні символічні кроки, як вислання російських дипломатів", – зазначив Боровой.

На його думку, видавши ордери на арешт російського майна сумнівного походження, Великобританія почала рух "у правильному напрямку".

"Рішення Британії видати ордери на арешт російського майна – це вже крок у правильному напрямку. Тут мова йде про посадовців із РФ, які у Великобританії відмивають гроші. Лондон намагається зупинити цей процес. Це ж мільярдні кошти. Але, боюся, щодо найближчого оточення Путіна британці будуть делікатними. Цікаво, що Кремль намагається захистити російських посадовців, які можуть постраждати через дії Британії. По суті, боротьба з відмиванням грошей на Заході – це боротьба зі способом державного управління в Росії", – підкреслив Боровой.

Після того як Лондон запідозрив Кремль у замаху на 66-річного екс-офіцера російської розвідки Сергія Скрипаля та його 33-річну доньку Юлію, понад 20 країн оголосило персонами нон ґрата дипломатів РФ.

У Раді Федерації РФ обіцяли, що відповідь на вислання російських дипломатів буде симетричною.