Британська служба охорони здоров'я випустила ролик із Санта-Клаусом у реанімації. Її розкритикували за залякування дітей

У ролику Санта потрапляє в лікарню
Скріншот: dailymail.co.uk
У відеоролику благодійної організації Нацслужби охорони здоров'я Великобританії Санта-Клаус потрапляє в лікарню, перебуваючи під апаратом штучного дихання. У соцмережах вирішили, що таким роликом організація може завдати шкоди дітям, використовуючи Санту для залякування під час пандемії COVID-19. В організації вже попросили вибачення і видалили відео.

Благодійна організація Нацслужби охорони здоров'я Великобританії (NHS Charities Together) випустила рекламний ролик із Санта-Клаусом, який потрапив у реанімацію. Через це її розкритикували, а незабаром ролик видалили з усіх ресурсів організації, повідомляє 13 грудня Business Insider.

Рекламний відеоролик Gift починається з того, що літню людину з білою бородою завозять у відділення невідкладної допомоги Національної служби охорони здоров'я. Чоловік лежить на лікарняному ліжку, його під'єднано до апарата, що подає кисень. Він поступово одужує і під час перебування в лікарні пише листи. До кінця відео чоловіка вилікували, він залишає подарунок із запискою, з якої медики дізнаються, що їхнім пацієнтом був Санта-Клаус.

"Спасибі за все, що ви робите для нас. Санта", – ідеться в листі лікарям від казкового персонажа.

Ролик викликав хвилю критики в соціальних мережах. Хоч у відео і не йдеться прямо про те, що Санта захворів на COVID-19, користувачі мережі вирішили, що організація вирішила використати його образ для залякування дітей під час пандемії.

"Ця реклама огидна, як підло використовувати Санту як засіб залякування. У бідних дітей був жахливий рік, тепер ви псуєте імідж Санта-Клауса для них, щоб просувати брехню про COVID-19", – написала користувачка Twitter M.

"Давайте ще трохи налякаємо наших дітей до кінця 2020 року в ім'я пропаганди", – написав британський актор Лоуренс Фокс.

"NHS лякає дітей, показуючи, як Санта вмирає від COVID-19", – ідеться в записі користувача Twitter BlueCollarCarl.

"Жорстоке поводження з дітьми, очевидно, стало новою нормою. Санту терміново доправлено в лікарню, де медики рятують його життя в рекламі NHS", – написав користувач Simon Dolan #KBF.

Зрештою, ролик видалили з усіх ресурсів благодійної організації, а на її сайті опубліковано пост із вибаченнями.

"Ми створили нашу різдвяну кампанію, щоб підкреслити постійну прихильність і наполегливу роботу співробітників та волонтерів NHS, щоб ми були в безпеці й були здорові у той час, який був і залишається дійсно складним для NHS", – ідеться в повідомленні.

У відомстві підкреслили, що рекламу зробили для того, щоб залучити прихильників благодійності, вона не розрахована на дітей і її не показували на телебаченні.

"Ми перепрошуємо у батьків маленьких дітей, які були засмучені переглядом реклами, і самих маленьких дітей, які не були її цільовою аудиторією", – зазначили в NHS Charities Together.

Відео: OH MY GOD / YouTube