Через коронавірус Китай закриває кордон для іноземців

Власникам дипломатичних та службових віз дозволять в'їжджати у країну
Фото: EPA

Із 28 березня Китай запровадить тимчасову заборону на в'їзд у країну іноземців із чинними китайськими візами і посвідками на проживання. Так китайська влада хоче запобігти потраплянню у країну носіїв коронавірусу.

Китай запроваджує тимчасову заборону на в'їзд у країну іноземців із чинними китайськими візами і посвідками на проживання.

Нові правила набудуть чинності опівночі 28 березня, повідомила Державна міграційна служба країни.

Таке рішення було ухвалено "з огляду на швидке поширення нової епідемії коронавірусу по всьому світу", ідеться в заяві.

Заборона не поширюється на кілька видів віз, зокрема на дипломатичні і службові.

"Китайська сторона буде коригувати вищевказані заходи відповідно до епідемічної ситуації за допомогою окремих оголошень", – зазначили у відомстві.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані (провінція Хубей), де проживає більше ніж 11 млн осіб. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Щоб стримати поширення інфекції, китайська влада в січні ввела суворі карантинні заходи, 13 міст у провінції Хубей було фактично заблоковано. 25 березня обмеження почали знімати.

Агентство Xinhua з посиланням на дані Державного комітету у справах охорони здоров'я КНР повідомило 28 березня, що протягом минулої доби у країні було зафіксовано 55 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, із них 54 завезено з-за кордону. Один новий локальний випадок захворювання стався у провінції Чжецзян.

Усього у країні підтверджено 81 340 випадків COVID-19, 74 588 пацієнтів вилікували, 3292 людини померли. Влада вважає, що 595 осіб із загальної кількості хворих в'їхали у країну інфікованими.

Гонконзька газета South China Morning Post пише, що протягом тижня 16–22 березня в Китаї було зареєстровано лише 233 нові випадки захворювання, тоді як в інших країнах – 166 тис. Це можна порівняти з темпами поширення інфекції в Китаї на початку лютого, зазначає видання.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 27 березня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 550 тис., із них 25 035 людей померли, понад 127 тис. одужало.