Через приземлення літака в Мінську у МЗС Литви викликали тимчасового повіреного у справах Білорусі

Представника Білорусі у МЗС Литви викликали у зв'язку з подіями в Мінську
Фото: ЕРА
Міністерство закордонних справ Литви поінформувало 23 травня про виклик тимчасового повіреного у справах Білорусі в країні у зв'язку з інцидентом із літаком Ryanair, який дорогою до Вільнюса посадили в Мінську нібито через повідомлення про мінування борту.

"23 травня тимчасового повіреного у справах Білорусі викликали в міністерство закордонних справ, йому оголосили вимогу про негайне звільнення всіх пасажирів і членів екіпажу", – ідеться в повідомленні.

МЗС Білорусі й посольство Білорусі у Вільнюсі цієї інформації поки не коментували.

Негайно звільнити 171 пасажира закликав у Twitter глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс.

За його даними, загалом на борту були представники 18 країн, зокрема четверо білорусів. Українців серед них немає.

Контекст:

Екстрене приземлення нібито через повідомлення про мінування здійснив літак Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса. В аеропорту Мінська почали перевірку, вибухових пристроїв не виявили.

Під час повторного контролю пасажирів затримали білоруського опозиційного блогера, одного із засновників Telegram-каналу NЕХТА Романа Протасевича.

Telegram-канал "Пул Первого", який інформує про діяльність Олександра Лукашенка, котрий вважає себе президентом Білорусі, повідомив, що за дорученням Лукашенка в небо підняли винищувач і він супроводжуватиме пасажирський літак "до кордону з Литвою". "Розвертати і приймати" борт, який уже був біля кордону, дав команду Лукашенко нібито на прохання екіпажу, уточнює "Пул Первого".