Через поширення мутованого коронавірусу в Раді ЄС проведуть антикризову нараду

На порядку денному мутований коронавірус у Британії
Фото: EPA
Термінове засідання антикризового механізму призначено на 11.00 21 грудня, повідомив офіційний представник Комітету постпредів країн Євросоюзу Себастьян Фішер.

У Раді Євросоюзу 21 грудня проведуть нараду антикризового механізму у зв'язку із ситуацією з новим різновидом коронавірусу COVID-19. Про це 20 грудня повідомив офіційний представник Комітету постпредів країн Євросоюзу Себастьян Фішер на своїй сторінці у Twitter.

"Німеччина, яка головує в Раді ЄС, запросила держави – члени союзу на термінове засідання кризового механізму The Integrated Political Crisis Response завтра вранці об 11.00 за місцевим часом (12.00 за Києвом)", – заявив Фішер.

Він зазначив, що на порядку денному координація дій Євросоюзу щодо реагування на виявлений у Сполученому Королівстві мутований коронавірус.

Після Британії зараження новим мутованим коронавірусом підтвердили в Нідерландах, Австралії, Данії та Італії.

Про виявлення нового типу коронавірусу, через який темпи поширення захворювання в деяких регіонах Великобританії різко підскочили, повідомляв міністр охорони здоров'я країни Метт Генкок у Палаті громад у вівторок, 15 грудня. До того моменту у Сполученому Королівстві підтвердили понад 1 тис. випадків зараження новим видом вірусу у 60 районах країни.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що новий варіант коронавірусу може бути на 70% заразнішим, ніж початковий.

Головний санітарний лікар Британії, радник британського уряду з медицини Кріс Вітт говорив про високу швидкість поширення нового типу коронавірусу. За його словами, зараз немає доказів того, що новий штам коронавірусу призводить до вищого рівня смертності.