Чергове вимкнення електрики призвело до масових протестів у Венесуелі

Вимкнення світла у Венесуелі призвело до протестів
Фото: ЕРА

Протести у зв'язку з перебоями в поданні електроенергії і браком води відбулися у столиці Венесуели Каракасі та кількох штатах країни.

31 березня у Венесуелі відбулися масові протести після того, як у Каракасі і щонайменше 20 штатах країни було вимкнено електрику. Про це інформує El Nacional.

Протести у зв'язку з перебоями в поданні електроенергії і браком води відбулися у столиці Венесуели Каракасі і ще низці міст. Група протестувальників заблокувала доступ до резиденції президента Венесуели Мірафлорес.

У штаті Карабобо громадяни вийшли на вулиці на знак протесту проти відсутності електрики та інших комунальних послуг. Також протестували жителі штатів Міранда, Лара та Арагуа.

Проблеми з енергопостачанням 31 березня виникли вже вп'яте протягом місяця. Відсутність електрики вплинула на комерційну, трудову і навчальну діяльність.

Коли 7 березня практично по всій Венесуелі зникла електрика, президент Ніколас Мадуро заявив, що США розпочали проти країни електричну війну. Держсекретар Сполучених Штатів Майк Помпео підкреслив, що дефіцит електроенергії – наслідок некомпетентності влади.

14 березня у Венесуелі заявили про повне відновлення енергосистеми країни.

Після чергового вимкнення електрики 30 березня лідер опозиції Хуан Гуайдо закликав жителів Венесуели вийти на акції протесту.

У Венесуелі триває політична криза. 10 січня Мадуро, який набрав найбільше голосів на виборах 2018 року, склав присягу президента. 15 січня підконтрольний опозиції парламент визнав Мадуро узурпатором.

23 січня голова парламенту Хуан Гуайдо оголосив себе виконувачем обов'язків президента країни.

США, більшість країн Латинської Америки та Євросоюзу визнали Гуайдо тимчасовим президентом, Росія висловила підтримку Мадуро.