Черговий раунд дебатів між Трампом і Байденом скасували

Дебати між Трампом і Байденом 15 жовтня не відбудуться
Фото: EPA

8 жовтня штаби кандидатів у президенти США Джо Байдена і Дональда Трампа повідомили, що не хочуть проводити дебати 15 жовтня в заочному форматі.

Комісія із президентських дебатів офіційно скасувала заплановані на 15 жовтня дебати між кандидатами у президенти США Джо Байденом і Дональдом Трампом. Про це пише Reuters, посилаючись на заяву комісії.

У четвер, 8 жовтня, штаби кандидатів виступили проти проведення другого раунду дебатів у заочному форматі і запропонували провести захід пізніше. Зокрема, команда Байдена вважає, що дебати можуть відбутися 20-го і 22 жовтня, штаб Трампа пропонує провести їх 22-го і 29 жовтня.

"Тепер очевидно, що 15 жовтня дебатів не буде, і [комісія] займеться підготуванням до фінальних президентських дебатів, запланованих на 22 жовтня", – указано в заяві комісії.

29 вересня Трамп і Байден провели в Клівленді перший із трьох раундів дебатів кандидатів у президенти. Політики говорили про результати своєї роботи, призначення судді Верховного суду США, пандемію коронавірусної інфекції COVID-19, економіку, расові питання і насильство в американських містах, а також про захист виборчого процесу. Опитування CBS News засвідчило, що переможцем дебатів Байдена вважає 48% глядачів, Трампа – 41%.

Другий раунд мав  відбутися 15 жовтня у Маямі, а третій – у Нешвіллі 22 жовтня.

Трамп 2 жовтня повідомив, що у нього і першої леді Меланії підтвердили COVID-19. До вечора того самого дня його госпіталізували.

У ніч на 6 жовтня Трамп повернувся в Білий дім. За кілька годин у передвиборчому штабі чинного президента заявили, що він планує взяти участь у другому раунді дебатів, незважаючи на хворобу. До вечора того-таки дня лікар Трампа Шон Конлі заявив, що у глави Білого дому немає симптомів COVID-19.

Байден після дебатів здавав тест на коронавірус, він не заразився.

Вибори президента США відбудуться 3 листопада.