"Чи поб'ють вони Путіна?" Польський Newsweek помістив братів Кличків на обкладинку

Newsweek Polska розмістив фото братів Кличків на обкладинку свіжого номера
Фото: EPA
Колишні українські боксери Володимир і Віталій Клички з'явилися на обкладинці останнього номера польського журналу Newsweek, який вийшов 27 березня.

Поряд із фотографією братів Кличків редакція ставить питання "Чи поб'ють вони Путіна?".

У статті "Як Володимир та Віталій Кличко стали символом спротиву Києва" Марчін Хлопаш розповідає, як спортивна кар'єра вплинула на формування європейських поглядів Кличка та боротьбу за Київ в умовах війни.

"Брехня", – кричить Віталій англійському репортерові, відповідаючи на російське повідомлення про те, що РФ атакує лише українські військові об'єкти. – "Це військові об'єкти?!" – показує руїни київських квартир, біля яких вони перебувають. Поблизу мера бойової столиці стоїть молодший брат Володимир. Вони завжди разом. Найтитулованіші брати в історії боксу. А сьогодні разом з українцями чинять спротив московському загарбнику", – пише автор матеріалу.

Журналіст зазначив, що Віталій Кличко найчастіше спілкується з представниками медіа із Західної Європи.

"Сьогодні він ретельно обирає ЗМІ. "Так" говорить він переважно вихідцям із Західної Європи, бо знає, що саме тут він може виграти для України найбільше. По-перше, як відома особа. По-друге, тому що у сусідніх країнах не треба переконувати, наскільки Росія є небезпечною. Але для народів за Одером деякі речі треба освіжити. "Особливо вам у Німеччині не треба забувати, що якщо Путін хоче відновити Радянський Союз, то хто знає, як далеко він може зайти. Адже частина вашої країни була у радянській імперії", – ідеться у статті.

Скріншот: newsweek.pl

Контекст:

Newsweek Polska – польська версія американського новинного журналу Newsweek, що належить німецькому видавництву Axel Springer та швейцарському видавництву Ringier Verlag.