Депутат Держдуми розповів, як харчуватися, щоб "не перетворитися на американців"

У Росії хочуть ввести підвищені акцизи на продукти з підвищеним вмістом солі та цукру
Фото: depositphotos.com

Член комітету Державної думи РФ із праці, соціальної політики та у справах ветеранів Сергій Вострецов розповів, що допомагає своїй дочці-студентці варити супи, як варила його бабуся, – на кістках.

Депутат Держдуми РФ від партії "Единая Россия", член комітету з праці, соцполітики та у справах ветеранів Сергій Вострецов запропонував створити робочу групу з питання зниження споживання росіянами продуктів із підвищеним вмістом солі та цукру. Про це 24 листопада повідомило агентство НСН.

Депутат вважає, що в Росії треба популяризувати здорове харчування.

"Здорове харчування починається із сім'ї, я допомагаю зараз дочці-студентці, дивлюся, щоб вона не лінувалася і варила собі різноманітні супи. Бабуся моя завжди варила бульйон на кістках яловичих, це до питання про ціну здорового харчування. Ми ж не хочемо, щоб нація наша перетворилася на американців. А отже, нам потрібно зайнятися культурою харчування і спортом", – сказав Вострецов.

За інформацією MK.ru, у Росії хочуть ввести підвищені акцизи на продукти з підвищеним вмістом солі та цукру. Акцизи можуть ввести на консерви, пельмені, соуси, ковбаси, фастфуд, кондитерські вироби, газовані напої.

На думку експертів, це призведе до зростання цін на продукти, але не допоможе поліпшити здоров'я росіян.