Директор розвідки США анонсував уведення нових санкцій проти Росії найближчим часом

Коутс уважає, що Росія продовжить використовувати всі засоби впливу, щоб спробувати посилити громадський і політичний розкол у США
Фото: ЕРА

Нові санкції США проти Росії у відповідь на втручання в американські вибори 2016 року можуть оголосити протягом тижня, заявив директор Національної розвідки США Ден Коутс.

Адміністрація президента США Дональда Трампа може оголосити про санкції у відповідь на втручання Росії у вибори у США вже наступного тижня. Про це заявив директор Національної розвідки США Ден Коутс, повідомляє CNS News.

"Я вважаю, що того, що було зроблено, досі недостатньо. Санкції розглядають, і міністр фінансів уже наступного тижня почне оприлюднювати деякі із цих санкцій", – заявив Коутс.

Коутс уважає, що Росія продовжить використовувати пропаганду, соціальні медіа та інші засоби впливу, щоб спробувати посилити громадський і політичний розкол у США.

У жовтні 2016 року влада США офіційно звинуватила Росію у зламі серверів американських партій, а також у втручанні в процес президентських виборів у країні. У Кремлі ці звинувачення назвали "нісенітницею".

10 грудня 2016 року ЦРУ дійшло висновку, що Росія втручалася в президентські вибори у США з метою допомогти Трампу здобути перемогу. Речник Кремля Дмитро Пєсков назвав такі звинувачення "непристойними". В опублікованій доповіді американської розвідки йдеться, що президент Росії Володимир Путін особисто наказав почати кампанію із втручання у вибори у США.

16 лютого 2018 року міністерство юстиції США висунуло звинувачення у справі про втручання у президентські вибори 2016 року 13 громадянам Росії і трьом компаніям. Обвинуваченими є російський підприємець Євген Пригожин, якого називають "кухарем Путіна", а також Михайло Бистров, Михайло Бурчик, Олександра Крилова, Анна Богачова, Сергій Полозов, Марія Бовда, Роберт Бовда, Джейхун Насімі огли Асланов, Вадим Подкопаєв, Ірина Каверзіна, Гліб Васильченко, Володимир Вєнков. У справі фігурують компанії "Агентство интернет-исследований", "Конкорд Менеджмент и Консалтинг" и "Конкорд Кейтеринг".

22 лютого стало відомо, що в Білому домі розглядають можливість уведення нових санкцій проти Росії через втручання у вибори.