Дрон "Хезболли" влучив по військовій базі в Ізраїлі. Загинуло четверо солдатів ЦАХАЛ, ще сімох серйозно поранено

Після атаки БПЛА госпіталізували 61 пораненого, повідомила ізраїльська служба екстреної медичної допомоги
Фото: Magen David Adom / Telegram

Унаслідок удару безпілотника, випущеного ліванським угрупованням "Хезболла" по Ізраїлю 13 жовтня, загинули військові ЦАХАЛ. Про це повідомляють в Х Армії оборони Ізраїлю 14 жовтня.

"Учора ввечері безпілотний літальний апарат терористичної організації "Хезболла" завдав удару по військовій базі неподалік Біньяміна. Усіх поранених доправили до лікарень, – ідеться в повідомленні. – Унаслідок інциденту загинуло четверо солдатів ЦАХАЛ, ще семеро дістали серйозні поранення".

В Армії оборони Ізраїлю заявили, що розслідують інцидент.

Ізраїльська служба екстреної медичної допомоги поінформувала в Telegram про госпіталізацію 61 пораненого після атаки БПЛА поблизу Біньяміна.

Контекст:

ЗМІ повідомляли, що "Хезболла" 13 жовтня атакувала Ізраїль трьома безпілотниками. Один із них влучив по військовій базі, інші – збили. Відповідальність за удар взяло на себе ліванське терористичне угруповання "Хезболла".

Атака "Хезболли" відбулася на тлі наземної операції ЦАХАЛ у Лівані, яка розпочалася (офіційно) на початку жовтня. Ізраїль також завдавав авіаударів по столиці країни Бейруту.

Раніше, 27 вересня, ЦАХАЛ ударив по центральному штабу "Хезболли" у столиці Лівану. Наступного дня ЦАХАЛ заявив про загибель лідера "Хезболли" Хасана Насралли внаслідок авіаудару. "Хезболла" підтвердила його смерть.