Дрони та засоби індивідуального захисту. Естонія надасть Україні новий пакет військової допомоги

Естонія надасть Україні безпілотники, засоби індивідуального захисту та зимове спорядження, зазначили у міноборони країни
Фото: MoD Estonia / Twitter
Уряд Естонії підтримав пропозицію міністра оборони Ханно Певкура спрямувати в Україну новий пакет військової допомоги.

Про це 22 грудня повідомляють на сайті міноборони країни.

Зазначають, що Естонія надасть Україні безпілотники, засоби індивідуального захисту й зимове спорядження.

"Україна, як і раніше, потребує нашої допомоги й підтримки у протистоянні російській агресії. Наш пакет допомоги цього разу відповідає запитам про допомогу, що надійшли від України, а також двостороннім угодам Сил оборони та Кайтселійту (Союз оборони Естонії. "ГОРДОН") з їхніми партнерами в Україні", – розповів Певкур.

Естонія підтримує Україну індивідуальним екіпіруванням, надаючи, зокрема, бронежилети, пластини балістичного захисту для бронежилетів, форму, зокрема верхню, та інші предмети одягу та аксесуари, зазначили у міноборони.

Окрім того, як додаткову допомогу в Україну передадуть дрони, комплекти для чищення зброї, апарати штучної вентиляції легень, додали в оборонному відомстві.

Контекст:

За останній рік міноборони Естонії надало Україні понад €255 млн у вигляді військової допомоги, написало Delfi 1 грудня.

Зокрема, Естонія передала Україні ракети для ПЗРК Javelin, гаубиці, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби зв'язку, медикаменти, засоби індивідуального захисту та сухпайки, наголошують на сайті міноборони.

Окрім того, спільно з Німеччиною Естонія передала Україні два польові шпиталі й медикаменти на суму приблизно €15 млн. Естонія також надасть Україні третій польовий шпиталь у співпраці з Нідерландами та Норвегією.