Дружина колишнього зятя Путіна виїхала з Росії і боїться повертатися назад – адвокатка

Кирило Шамалов подав до суду позов про визнання шлюбу недійсним
Фото: ЕРА
Жанна Шамалова (Волкова), дружина колишнього зятя президента Росії Володимира Путіна, бізнесмена Кирила Шамалова, була змушена виїхати за кордон і зараз проживає в Лондоні. Про це розповіла її адвокатка в інтерв'ю MK.ru, яке опубліковано 18 вересня.

Кирило Шамалов у липні цього року подав у Хамовнічеський суд Москви позовну заяву про визнання шлюбу з Жанною Шамаловою (Волковою) недійсним. Бізнесмен вказав у позові, що Волкова вийшла за нього заміж заради отримання майнової вигоди.

Адвокатка Шамалової розповіла, що від імені відповідачки подали письмове заперечення на позов Шамалова загальним обсягом понад 600 сторінок. Вона підкреслила, що у шлюб вступила вже заможною жінкою з капіталом і бізнесом.

За словами Шамалової, вона надала численні докази того, що їхній шлюб не був фіктивним. Під час епідемії коронавірусу вони жили разом у заміському будинку, вели спільне господарство і кожен мав витрати в період шлюбу.

На поштову скриньку їй надходять листи з натяками та інформацією про її бізнес і приватне життя. Шамалова каже, що переживає за свою безпеку, але хоче повернутися в Росію, щоб там народити дочку.

Контекст:

Кар'єрний злет Шамалова стався після того, як 2013 року він одружився із главою фонду "Иннопрактика" Катериною Тихоновою. ЗМІ неодноразово називали її молодшою дочкою президента РФ Володимира Путіна. Міністерство фінансів США у квітні 2018 року назвало Тихонову дочкою Путіна, коли оголошувало про санкції проти групи російських бізнесменів і чиновників, серед яких був і Шамалов.

Їхнє весілля відбулося 23–25 лютого 2013 року на гірськолижному курорті "Ігора" в Ленінградській області.

Агентство Bloomberg у січні 2018 року повідомило, що Шамалов і Тихонова розлучилися. Після цього Шамалова бачили з Волковою, світською дамою, колишньою дружиною чиновника московської мерії Сергія Волкова. У грудні того самого року ЗМІ повідомили, що бізнесмен одружився вдруге.