Чоловіка королеви Єлизавети поховають 17 квітня

Принц Філіп помер 9 квітня
Фото: ЕРА
Похорон чоловіка королеви Єлизавети принца Філіпа відбудеться 17 квітня. Про це сьогодні оголосили в Букінгемському палаці, повідомляє ВВС.

Як пише Reuters, зараз тіло принца перебуває в приватній каплиці Віндзорського замку, 17 квітня труну перенесуть до каплиці Святого Георга у Віндзорському замку. Церемонію розпочнуть із загальнонаціональної хвилини мовчання, її транслюватимуть у прямому ефірі.

"Це буде так званий церемоніальний королівський похорон", – сказав представник Букінгемського палацу. За його словами, плани на похорон "дуже відповідають" побажанням принца Філіпа.

Як зазначає ВВС, церемонію прощання адаптовано до умов пандемії коронавірусної інфекції. Публічних процесій не буде, парафіяни в замку дотримуватимуться карантинних обмежень. Список осіб, які візьмуть участь у церемонії, обмежать до 30.

Королівська родина носитиме жалобу протягом двох тижнів.

Контекст:

Принца Філіпа госпіталізували ввечері 16 лютого через погане самопочуття. Очікували, що він проведе в лікарні кілька днів. На 13-й день перебування герцога в клініці його відвідав син, 72-річний принц Чарльз. Повідомляли, що вони обговорювали "майбутнє королівської родини". 4 березня герцогу Единбурзькому зробили операцію на серці.

16 березня стало відомо, що він покинув клініку. Герцога Единбурзького на інвалідному кріслі доправили в автомобіль, після чого відвезли у Віндзорський замок.

9 квітня пресслужба королівської родини повідомила про смерть принца Філіпа.