Дуров заявив, що користувачі WhatsApp перейдуть у Telegram через нову політику месенджера

Telegram користується приблизно 500 млн людей у світі
Фото: depositphotos.com

Користувачі WhatsApp обурені зміною умов використання месенджера, за якими користувачі мають передавати свої особисті дані в рекламну систему соціальної мережі Facebook, заявив творець месенджера Telegram Павло Дуров.

Творець месенджера Telegram, росіянин Павло Дуров упевнений, що нова політика месенджера WhatsApp, яка зобов'язує надавати свої персональні дані в рекламну систему соціальної мережі Facebook, відштовхне багатьох користувачів. Про це він написав у своєму Telegram-каналі Durov's Channel 8 січня.

Бізнесмен вважає, що після цього багато користувачів WhatsApp перейде у Telegram. Дуров на початку свого коментаря повідомив, що, за його відомостями, у Facebook є цілий відділ, який з'ясовує, чому Telegram такий популярний.

"Уявіть собі, десятки співробітників працюють тільки над цим повний робочий день", – здивувався він.

Після цього він пише, що "щасливий заощадити Facebook десятки мільйонів доларів і безоплатно роздати таємницю Telegram".

"Поважайте своїх користувачів. Мільйони людей обурені останньою зміною умов WhatsApp, у яких ідеться про те, що користувачі мають передавати всі свої особисті дані в рекламну систему Facebook. Не дивно, що втеча користувачів із WhatsApp у Telegram, яка триває вже кілька років, прискорилася",  написав він.

Telegram, за інформацією Дурова, налічує приблизно 500 мільйонів користувачів, і ця кількість постійно зростає, що стало серйозною проблемою для соцмережі Facebook.

"Не маючи можливості конкурувати з Telegram за якістю і конфіденційністю, WhatsApp від Facebook, схоже, перейшов на прихований маркетинг. Редактори Вікіпедії нещодавно виявили кілька платних ботів, які додають упереджену інформацію у статтю про WhatsApp".

Далі Дуров спростував три міфи, які просувають про Telegram у соціальних мережах.

"Міф перший. Код Telegram не є відкритим. Насправді всі клієнтські програми Telegram мають відкритий вихідний код із 2013 року. Telegram  єдиний у світі застосунок для обміну повідомленнями, який має коди, що перевіряють як для iOS, так і для Android. Щодо WhatsApp, цей месенджер навмисно приховує свій код, унеможливлюючи перевірку його шифрування і конфіденційності", пояснив Дуров.

Міф другий полягає у твердженні "Telegram – російський".

"Насправді у Telegram немає серверів або офісів у Росії. Месенджер заблокували в цій країні із 2018-го до 2020 року. Telegram заблоковано в деяких авторитарних країнах, таких як Іран, водночас WhatsApp та інші "нібито безпечні" застосунки ніколи не мали проблем у цих країнах", написав засновник Telegram.

Міф третій  "Telegram не зашифровано".

"Кожен чат у Telegram від моменту запуску було зашифровано. Там є таємні чати, які є наскрізними, і хмарні чати, які також пропонують безпечне і розподілене хмарне сховище в реальному часі. WhatsApp не використовував шифрування протягом кількох років, а потім затвердив протокол шифрування, який фінансує уряд США", пояснив Дуров.

Тільки у 2019 році Facebook витратив на маркетинг майже $10 млрд, розповів він.

"На відміну від Facebook, Telegram не витрачає грошей, а мільярдів доларів – і поготів, на маркетинг. Ми вважаємо, що люди досить розумні, щоб вибирати те, що для них найкраще", уклав Дуров.

Telegram – безоплатний месенджер, розроблений засновником соціальної мережі "ВКонтакте", росіянином Павлом Дуровим. Першого клієнта Telegram для пристроїв на платформі iOS презентували 14 серпня 2013 року.

Із 1 січня кілька мільйонів користувачів месенджера WhatsApp більше не зможе користуватися застосунком через застарілу операційну систему їхніх смартфонів.

WhatsApp – популярна безоплатна система миттєвого обміну текстовими повідомленнями для мобільних та інших платформ із підтримкою голосового і відеозв'язку.