"Двері відчиняйте!" Пасажири виходили на крила літака, що задимівся в аеропорту Домодєдово. Відео

Пасажирів літака евакуювали по надувних трапах
Фото: alexey_pleshakov / Instagram

У московському аеропорту Домодєдово 27 березня сталося задимлення на борту літака авіакомпанії S7, що прямував за маршрутом Москва – Новосибірськ. Відео із салону опублікувало видання Life. На ньому видно, як пасажири покидають судно. Одна з жінок кричить екіпажу: "Двері відчиняйте!" Очевидець Андрій Шепеленко розповів РЕН ТВ, що задимлення з'явилося після прогріву двигунів літака.

"Люди почали ставити запитання, вийшла стюардеса і сказала, що це штатна ситуація, що таке буває", – зазначив Шепеленко.

За його словами, після початку зльоту "з'явилося дуже багато диму".

"Усі почали панікувати, літак, я так зрозумів, уже підняв переднє колесо, і коли вже почав гальмувати, стюардеса почала кричати в мікрофон, щоб ми відстібали ремені безпеки, щоб ми все кидали – і на вихід. Відчинилися двері, люди почали виходити на крила літака", – розповів очевидець.

Усіх пасажирів евакуювали по надувних трапах. Ніхто не постраждав.

Інший свідок події Олексій Плешаков із посиланням на слова командира екіпажу повідомив в Instagram, що причиною загоряння могла стати рідина від обмерзання, яка потрапила у двигуни. В аеропорту працює слідчо-оперативна група.