Двох постраждалих у ДТП у Польщі українців відмовлялися лікувати – генконсул

Автобус "Познань – Херсон" із 57 українцями потрапив у ДТП у Польщі
Фото: EPA
В українських дипломатів у Польщі з'явилася інформація про проблеми з лікуванням пасажирів автобуса "Познань – Херсон", який у ніч на 6 березня потрапив у ДТП у Польщі. Про це розповів генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк.

Двох постраждалих під час ДТП у Польщі громадян України відмовлялися лікувати в польських клініках через відсутність страхування. Про це 8 березня в ефірі телеканала "Україна 24" розповів генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк.

"У нас були два сигнали, що в Ярославі і Жешуві відмовлялися лікувати, тому що немає страхування. Питання в Жешуві ми вирішили, зв’язавшись зі шпиталем. Зараз так само будемо контактувати з Ярославом", – зазначив дипломат.

За його словами, лікування потерпілого буде оплачено.

"У який спосіб – побачимо, тому що перевізник має зобов’язання оплатити страхування, якщо люди були застраховані", – сказав Павлюк.

У ніч на 6 березня в Польщі автобус "Познань – Херсон" із 57 українцями потрапив у ДТП. Він вилетів з естакади в кювет. Спочатку була інформація про шістьох загиблих українців і 41 постраждалого. Пізніше у МЗС України уточнили, що загинуло не шестеро українців, а п'ятеро.

МЗС України повідомляло про 35 госпіталізованих громадян України, їх відвезли до лікарень міст Перемишль, Ярослав, Жешув, Любачів і Рудна Мала. Частину з них пізніше виписали.

Увечері 6 березня 24 пасажирів автобуса доправили в Україну.

За попередньою версією, водій транспортного засобу не впорався з керуванням.

Один із постраждалих пасажирів автобуса Михайло Токмаков розповів, що водій міг заснути. "Хвилин за 50 до інциденту він вирубався, він сильно крутнув на порожній трасі. Уже було зрозуміло, що він засинав", – зазначив він.

7 березня польські правоохоронці висунули водієві автобуса обвинувачення в ненавмисному вбивстві, йому загрожує позбавлення волі на строк до восьми років.