Двоє ув'язнених шведської в'язниці захопили заручників і вимагали вертоліт та піцу

За дев'ять годин переговорів заручників було звільнено
Фото: EPA
У в'язниці Голлбі недалеко від шведського міста Ескільстуна 21 липня двоє засуджених захопили в заручники двох охоронців і стали вимагати вертоліт, а також піцу для всіх ув'язнених. Наразі заручників уже звільнено. Про це повідомляє шведське видання Aftonbladet.

За інформацією джерел видання, ув'язнені – 30-річний Ісак Девіт і 24-річний Ханед Мохамед Абдуллахі, яких 2016-го і 2019 року відповідно було засуджено до 18 років позбавлення волі за вбивство. На Абдуллахі чекає депортація після відбуття покарання.

Поліція оголосила спецоперацію із залученням додаткових ресурсів і спеціальних підрозділів. На місце прибуло безліч патрулів. Пізніше вертольотом прибула національна оперативна група. Служби екстреної допомоги також було попереджено про місце інциденту, вони чергували поблизу.

Ув'язнені були озброєні саморобною зброєю – бритвеними лезами, прикріпленими до зубних щіток. Вони забарикадувалися у вартовому приміщенні, прикрили камери спостереження і стали вимагати вертоліт, щоб покинути в'язницю. Під час переговорів засуджені додали до вимог піцу і кебаби для себе й усіх своїх співкамерників.

Піцу доправили у в'язницю. Після цього ув'язнені відпустили одного заручника. За загалом за дев'ять годин переговорів було звільнено і другого охоронця, за яких обставин – не повідомляють.

Поліція відкрила кримінальну справу за підозрою у викраденні людей. Обох в'язнів заарештовано і з в'язниці перевезено в поліцейську дільницю в Ескільстуні.