Джонсон заявив, що міністри G7 обговорюють нові санкції щодо Росії та Сирії

Повідомляли, що Джонсон має намір добиватися введення нових санкцій щодо РФ
Фото: ЕРА

Підтримка Росією сирійського президента Башара Асада є основним питанням переговорів міністрів закордонних справ G7, заявив голова зовнішньополітичного відомства Великобританії Борис Джонсон.

Міністри закордонних справ країн G7 обговорюють імовірне введення нових санкцій щодо російських і сирійських військових, пише Associated Press у своєму Twitter, посилаючись на інформацію, отриману від міністра закордонних справ Великобританії Бориса Джонсона.

Сам Джонсон у своєму Twitter написав, що "підтримка Росією Асада – головний фокус під час нинішніх переговорів із держсекретарем Рексом Тіллерсоном".

Сьогодні The Times написала, що Джонсон запропонує країнам "Великої сімки" зробити спільну заяву з пропозицією РФ припинити підтримку Асада, а в разі відмови ввести нові "каральні" санкції.

9 квітня постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі заявляла, що адміністрація президента США Дональда Трампа також обговорює можливу розробку нових санкцій проти Росії та Ірану через позицію щодо Сирії.

ЗМІ писали, що Великобританія і США висунуть обвинувачення Росії щодо співучасті у військових злочинах у Сирії і вимагатимуть від президента Росії Володимира Путіна припинити підтримку режиму Асада.

Росію підозрюють у причетності до спроби приховати факт хімічного удару в сирійській провінції Ідліб, писала газета The Sunday Times. Підозри ґрунтуються на тому, що російський безпілотний літальний апарат пролетів над містом Хан-Шейхун незадовго до того, як один із сирійських літаків Су-22 скинув бомбу із зарином. Після цього авіація вдарила по госпіталю, куди звернулися місцеві жителі.

7 квітня США завдали ракетного удару по авіабазі урядових військ Сирії. У Пентагоні уточнили, що російські війська були повідомлені про удар. Наказ про атаку віддав Трамп. Це рішення стало відповіддю на застосування військами Асада хімічної зброї в провінції Ідліб, заявили в міноборони США. Блогери з команди Conflict Intelligence Team проаналізували фото, зроблені російськими кореспондентами на знищеній американськими ракетами військово-повітряній базі в Сирії, виявивши на них, імовірно, контейнери з хімічною зброєю.