Ердоган повідомив, що в Сирії розбився турецький військовий вертоліт

Ердоган: Ми ведемо війну. Безумовно, будуть і втрати
Фото: EPA

Під час операції "Оливкова гілка" на північному заході Сирії знищено 1141 терориста, розповів президент країни Реджеп Ердоган.

У Сирії 10 лютого розбився турецький вертоліт АТАК, двоє турецьких військових загинуло. Про це повідомив президент Туреччини Реджеп Ердоган, коментуючи перебіг антитерористичної операції "Оливкова гілка" на північному заході Сирії, повідомило агентство "Анадолу".

"Ми ведемо війну. Безумовно, будуть і втрати. Буквально напередодні в Афріні було знищено великі склади терористів... Можливо, ми втратимо вертоліт, однак утрати терористів будуть у рази більшими. Туреччина сповнена рішучості ліквідувати загрозу тероризму біля своїх кордонів і доб'ється цього", – сказав Ердоган.

Він зазначив, що під час операції турецькі війська ліквідували 1141 терориста.

Туреччина почала військову операцію "Оливкова гілка" в сирійському Афріні 20 січня.

23 січня міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що військові дії Туреччини проти курдів на північному заході Сирії відволікають від міжнародних зусиль, спрямованих на знищення терористичного угруповання "Ісламська держава".

27 січня голова департаменту охорони здоров'я Афрін Анджела Рішо заявила, що з початку турецької військової операції в регіоні загинуло 89 мирних жителів і 198 дістали поранення.

Курди, чисельність яких сьогодні досягає 30 млн людей, проживають на території Туреччини, Сирії, Азербайджану та Іраку. Протягом всього ХХ століття вони намагалися здобути національну незалежність. Турецька влада вважає створення курдської держави або автономії неприпустимим. Робочу партію Курдистану в Туреччині внесено до списку терористичних організацій.