Естонія побудує 600 бетонних бункерів на оборонній лінії з РФ

Естонія хоче зміцнити кордон із РФ
Фото: EPA

Естонія планує створити оборонну лінію вздовж східного кордону та побудувати 600 бетонних бункерів. Про це 8 липня повідомляє естонська телерадіомовна компанія ERR.

Станом на зараз проєкт на стадії створення прототипів, на вересень заплановано їх випробування, а на наступний рік – будівництво самої оборонної лінії.

Глава відділу інфраструктури державного центру оборонних інвестицій Естонії Каді-Кай Колло розповіла, що вже підписано договір із підприємством, яке має виготовити три різні прототипи бункерів. Після випробувань оберуть тип бункерів, який надалі використовуватимуть і який стане стандартом. Після цього планують тендер на будівництво бункерів для всієї лінії оборони за цим стандартом.

Під час складання вимог до бункерів було враховано досвід української війни. Наприклад, одна з вимог – усередині має розміщуватися до 10 бійців зі спорядженням та місцем для вживання їжі, ідеться у публікації.

Установлювати їх планують на державній землі, проте якщо сили оборони країни вирішать, що встановлення деяких одиниць буде необхідним на приватній землі, держструктури розпочнуть переговори із власниками ділянок.

Окрім будівництва бункерів, в оборонну лінію входитимуть і протитанкові загородження, і загородження з колючого дроту. Підписати договір на їх установлення мають намір за три місяці, а розпочати роботи зі зведення бункерів уздовж східного кордону планують уже наступного року, повідомляє ERR.