Facebook видалила мережу російських акаунтів, які поширювали дезінформацію про вакцинацію проти COVID-19

Facebook – найбільша соціальна мережа у світі
Фото: depositphotos.com
У липні 2021 року компанія Facebook видалила 65 російських облікових записів у соцмережі Facebook і 243 – в Instagram. Про це 10 серпня повідомили у звіті компанії.

Дистанційні акаунти пов'язали з Fazze, дочірньою компанією маркетингової фірми з Великобританії, діяльність якої переважно вели з Росії.

"Fazze тепер заблоковано на нашій платформі. Ця кросплатформенна операція орієнтована на аудиторію передусім в Індії, Латинській Америці й набагато менше у Сполучених Штатах", – зазначили в релізі.

Представники компанії назвали кампанію "пральнею дезінформації", яка створювала статті про COVID-19 і вакцинацію проти коронавірусу, що вводили в оману, петиції на платформах Reddit, Medium і Change.org. Водночас вона використовувала підроблені облікові записи в Facebook та Instagram для збільшення контенту, повідомило 11 серпня Reuters.

За даними Facebook, більшість кампанії провалилася, проте вона привернула деяку увагу до себе. Суть кампанії полягала в залученні до неї впливових осіб.

Інформагентство зазначило, що теорії змови про COVID-19 і вакцини протягом останніх місяців набули поширення в соціальних мережах. Великі технологічні компанії, такі як Facebook, зазнали критики з боку американських політиків, котрі заявили, що поширення неправдивої інформації про вакцину ускладнює боротьбу з пандемією.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу пандемією.

У світі станом на 11 серпня підтвердили 204,1 млн випадків коронавірусної інфекції COVID-19, померло понад 4,3 млн осіб. Про це свідчать дані американського Університету Джонса Гопкінса, який відстежує поширення захворювання.

Facebook – найбільша соціальна мережа у світі. Згідно з даними VentureBeat, станом на квітень 2020 року вона мала понад 3 млрд активних користувачів.