Facebook заблокував англомовний проект Russia Today

Симонян стверджує, що у каналу було чотири мільйони підписників
Фото: RT / Facebook

Facebook заблокував сторінку проекту In the Now телеканала Russia Today після публікації розслідування американського телеканала CNN, вважає головний редактор телеканала RT Маргарита Симоньян.

Компанія Facebook заблокувала англомовний проект каналу Russia Today "In the Now". Про це головний редактор телеканала RT Маргарита Симоньян 18 лютого повідомила у своєму Telegram-каналі.

Причиною блокування вона вважає розслідування СNN, яке виявило, що проект фінансують із Росії.

"CNN, за наводкою фонду, який фінансують Держдеп і НАТО, зробили матеріал про те, що цей проект фінансують із Росії. Facebook одразу нас заблокував! Не висунувши жодних, як кажуть, обвинувачень", – заявила Симоньян.

На думку Симоньян, цей проект був вірусним і "дико успішним" – у Facebook у нього було 2,5 млрд переглядів і 4 млн підписників. Вона стверджує, що "In the Now" не порушував правил соціальної мережі.

Потім вона опублікувала один із сюжетів цього проекту. Він про те, що люди, які повідомляють у соцмережах про збройний конфлікт і публікують "останні відео" з Алеппо (Сирія), однобоко описують ситуацію.

У російській Раді Федерації заявили, що Facebook заблокував канал під тиском США, а Кремль висловив надію, що телеканалу "вдасться відстояти свої права", зауважили у RT.