Facebook заборонить жителям Австралії ділитися в соцмережі новинами

Facebook – найбільша соціальна мережа у світі, нараховує понад 3 млрд активних користувачів

Фото: depositphotos.com
Facebook обмежить своїх користувачів в Австралії – приватних осіб та ЗМІ – у можливості публікувати або переглядати австралійські й міжнародні новини. Ці обмеження пов'язані із законодавчими нововведеннями у країні.

В Австралії планують ухвалити закон, який зобов'яже соціальні мережі платити місцевим ЗМІ за використання їхнього контенту. У зв'язку із цим Facebook змінить політику в цій країні, про це йдеться в офіційній заяві компанії, опублікованій 17 лютого.

"Пропонований закон докорінно неправильно розуміє відносини між нашою платформою і видавцями, які використовують її для обміну новинним контентом. Це поставило нас перед суворим вибором: спробувати дотримуватися закону, який ігнорує реалії цих відносин, або припинити дозволяти використання новинного контенту в наших сервісах в Австралії. Із важким серцем обираємо останнє", – зазначили в компанії.

Якщо закон ухвалять, приватні особи та ЗМІ в Австралії не зможуть публікувати або переглядати у стрічці соціальної мережі австралійські й міжнародні новини.

За інформацією BBC News, Google буде платити австралійським видавцям за розміщення їхнього контенту. Компанія домовилася з медіахолдингом News Corporation Руперта Мердока, що буде платити за розміщення в Google News Showcase новинних матеріалів, керованих холдингом. Серед них газети The Sun, The Wall Street Journal, The Times і The Australian. Фінансових умов угоди не розкривають.

Facebook – найбільша соціальна мережа у світі. Згідно з даними Venture Beat, станом на квітень 2020 року вона нараховує понад 3 млрд активних користувачів.