Флорида готується до евакуації мільйонів людей через новий ураган

На Флориду йде другий ураган протягом двох тижнів
Фото: EPA

Американський штат Флорида зіткнувся із загрозою того, що на штат налетить ще один великий ураган, у зв'язку із чим посадовці з надзвичайних ситуацій штату готуються до евакуації понад 6 млн жителів. Про це пише Politico 6 жовтня.

Очікують, що ураган "Мілтон" налетить на західне узбережжя штату до середини тижня, несучи із собою загрозу сильної прибережної повені, потужних вітрів і злив. Тим часом у штаті досі ліквідовують наслідки урагану "Хелен".

Шторм може спричинити прибережну повінь, яка може затопити затоку Тампа. Він може витіснити на узбережжя ще більше води затоки, ніж "Хелен", кажуть синоптики. Ця повінь безпосередньо торкнеться набагато більш густонаселеної частини штату. Губернатор штату Рон Десантіс заявив, що повінь у районі затоки Тампа стане найскладнішим сценарієм для штату.

Директор управління з надзвичайних ситуацій Флориди Кевін Гатрі сказав, що очікує на евакуацію мільйонів людей із півострова протягом найближчих днів. Він прогнозує, що зусилля будуть зіставні з ураганом "Ірма" 2017 року, який призвів до евакуації понад 6,8 млн людей.

Мілтон може стати другим ураганом, який налетить на Флориду менш як за два тижні після урагану "Хелен". Прогнозисти Національної метеорологічної служби вважають, що тропічний шторм "Мілтон" може налетіти на Флориду, перетворившись на великий ураган. Але він ще може зіткнутися із сухим повітрям чи іншими погодними умовами, які обмежать його посилення.

Контекст:

На Флориду 26 вересня налетів ураган "Хелен" – один із найбільших у Мексиканській затоці за останнє століття. Далі пройшов через Джорджію, Південну та Північну Кароліну й Теннессі.

Ураган "Хелен" став третім за смертоносністю у США з 2000 року – через нього загинуло понад 200 людей.