Гендиректор ВООЗ: Ми перебуваємо на ранній стадії третьої хвилі пандемії COVID-19

Гебреєсус: Після 10 тижнів спаду кількість смертей від коронавірусу у світі знову зростає
Фото: EPA
Світ перебуває на порозі нової хвилі пандемії коронавірусної інфекції COVID-19. Про це заявив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус 14 липня, відкриваючи восьму зустріч Комітету міжнародних медико-санітарних правил з надзвичайних ситуацій, присвячену COVID-19, пише пресслужба ВООЗ.

"У міру того, як зростання рівня вакцинації в Європі та Північній Америці почало виявляти вплив, ми фіксували стійке зниження кількості випадків захворювання і смертності. На жаль, зараз ці тенденції змінилися, і ми перебуваємо на ранній стадії третьої хвилі", – сказав він.

Гебреєсус зазначив, що зростання кількості випадків COVID-19 у всьому світі фіксують чотири тижні поспіль.

"І після 10 тижнів спаду кількість смертей знову зростає. Вірус і далі розвивається, що призводить до появи більшої кількості трансмісивних варіантів", – сказав глава ВООЗ.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса, у світі підтвердили понад 188 млн випадків COVID-19, померло понад 4 млн осіб.

У ВООЗ 13 липня повідомили, що за тиждень із 5-го до 11 липня реєстрували збільшення кількості нових випадків коронавірусу у світі на 10% порівняно з попереднім тижнем. Кількість смертей збільшилася на 3%.

Станом на 14 липня в Україні підтвердили 2,2 млн випадків коронавірусу, померло 52,7 тис. пацієнтів, видужало майже 2,2 млн осіб.