Генсек ООН щепився проти СOVID-19

Гутерріш: Ми маємо працювати над тим, щоб забезпечити доступ до вакцини скрізь і кожному
Фото: news.un.org
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш одержав першу дозу вакцини проти коронавірусної інфекції в Нью-Йорку.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш 28 січня одержав перше щеплення проти коронавірусної інфекції СOVID-19. Про це він повідомив у Twitter.

"Мені пощастило одержати першу дозу вакцини проти COVID-19 сьогодні. Ми маємо працювати над тим, щоб забезпечити доступ до вакцини скрізь і кожному. В умовах цієї пандемії ніхто з нас не буде в безпеці, поки всі не будуть у безпеці", – написав він.

Служба новин ООН поінформувала, що Гутеррішу зробили ін'єкцію в щеплювальному пункті, розташованому в одній зі шкіл Нью-Йорка.

Яким саме препаратом щепився генсек, не уточнюють. У США для імунізації громадян використовують вакцини від компаній Moderna, а також Pfizer і BioNTech.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса, у світі коронавірус підтвердили більше ніж у 101 млн осіб, померло 2,18 млн хворих, одужало 55,98 млн.

За інформацією агентства Bloomberg, у світі зробили вже понад 86,4 млн щеплень проти коронавірусу. Кампанії з вакцинації стартували в 60 країнах.