Глава МВС Великобританії заявила, що у відповідь на атаку проти Скрипаля влада "буде діяти без вагань"

Скрипаля і його дочку було виявлено 4 березня в англійському Солсбері непритомними
Фото: ЕРА

Міністр внутрішніх справ Великобританії Ембер Радд заявила, що британська влада почне реагувати на отруєння російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочки, "щойно факти стануть зрозумілішими".

Міністр внутрішніх справ Великобританії Ембер Радд назвала отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочки "нахабною і безрозсудною атакою", пише ВВС.

Вона заявила, що це був "обурливий злочин" і "уряд буде діяти без вагань, щойно факти стануть зрозумілішими".

Радд зазначила, що речовина, яка спричинила отруєння, була "дуже рідкісною".

Стан потерпілих називають стабільним.

4 березня в англійському Солсбері напритомними було виявлено Скрипаля і його дочку.

Міністр закордонних справ Борис Джонсон підкреслив, що Великобританія буде жорстко реагувати на будь-які докази участі РФ у ймовірному отруєнні Скрипаля.

Спікер президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі не здивовані підозрами у причетності РФ до інциденту.

За даними "Радио Свобода", речовину, якою, імовірно, отруїли колишнього російського розвідника Скрипаля, використовували під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві на Дубровці у 2002 році.

У поліції та розвідці Великобританії вважають, що до спроби вбивства Скрипаля причетні росіяни, повідомило видання The Times.

Скрипаль – колишній офіцер російської розвідки. У 2006 році його засудили за передавання Великобританії даних про російських агентів у Європі. У 2010 році в підсумку обміну шпигунами між США і Росією Скрипаля помилували. У межах цього ж обміну в Росію повернулася шпигунка Анна Чапман. Скрипалю надали притулок у Великобританії. Будинок у Солсбері колишній шпигун придбав у 2011 році.