Головну редакторку німецького журналу звільнили через "інтерв'ю із Шумахером", згенероване штучним інтелектом

Німецький журнал випустив номер із нібито інтерв'ю Шумахера
Фото: EPA
Головну редакторку німецького журналу Die Aktuelle Анну Гоффман звільнили після публікації фейкового інтерв'ю з гонщиком "Формули-1" Міхаелем Шумахером. Про це йдеться в заяві видавництва Funke, яку опублікували 21 квітня.

Видавнича група попросила вибачення в сім'ї Шумахера, який не з'являвся на публіці відтоді, як у грудні 2013 року дістав черепно-мозкову травму.

"Ця безглузда й оманлива стаття ніколи не мала з'явитися. Вона аж ніяк не відповідає стандартам журналістики, яких ми й наші читачі очікуємо від такого видавництва, як Funke", заявила керівна директорка журналу Funke Б'янка Польман.

Відповідь видавництва з'явилася після того, як сім'я семиразового чемпіона "Формули-1" Шумахера заявила, що планує судовий позов проти журналу.

15 квітня Die Aktuelle опублікував фотографію усміхненого гонщика на обкладинці із заголовком: "Міхаель Шумахер, перше інтерв'ю" і підзаголовком: "Це звучало оманливо правдоподібно", повідомляє CNN.

"Інтерв'ю" з'являється на восьмій сторінці журналу із заголовком "Моє життя цілком змінилося" і містить вигадані цитати, що приписують Шумахеру, у яких обговорюють його сімейне життя після аварії і стан здоров'я. Тільки наприкінці статті стає зрозуміло, що інтерв'ю підготував штучний інтелект.

Контекст:

Близькі Шумахера не розголошують інформації про стан здоров'я за його бажанням.