Губернатор Краснодарського краю РФ – Омеляну: Не треба дражнити козацтво, яке завжди захищало Кубань як частину російської землі

Кондратьєв: Якщо в України існує дефіцит сільськогосподарської продукції і продуктів харчування, то це не означає, що його треба вирішувати коштом Кубані
Фото: tuapsevesti.ru

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що відновлення авіасполучення з РФ неможливе без повернення українських територій, які були захоплені Росією у свій час, зокрема й Кубані. Губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв прокоментував слова українського міністра.

Кубань ніколи не входила і не збирається входити до складу України, заявив губернатор Краснодарського краю РФ Веніамін Кондратьєв в ефірі телеканала "Кубань 24", коментуючи висловлювання міністра інфраструктури України Володимира Омеляна.

10 травня Омелян повідомив, що відновлення авіасполучення з РФ неможливе без повернення українських територій, які були захоплені Росією у свій час: "Криму, сходу України і, сподіваюся, Кубані та інших українських територій".

"Не треба дражнити козацтво, яке завжди захищало Кубань як частину російської землі", – підкреслив російський губернатор.

Кондратьєв заявив, що надішле Омеляну підручники з історії та географії, "щоб заповнити прогалини в знаннях".

"Якщо в України існує дефіцит сільськогосподарської продукції і продуктів харчування, то це не означає, що його треба вирішувати коштом Кубані. Коли Катерина II жалувала запорізьким козакам у користування російську землю для створення козацьких куренів, вона не могла врахувати продовольчі проблеми сучасної України, яка не існувала в той часовий історичний період як така", – переконаний губернатор Краснодарського краю.