Гутерріш заявив про зростання ворожості у світі до прав людини і правозахисників

Гутерріш: Я наполегливо закликаю простих людей і лідерів у всьому світі відстоювати права людини
Фото: un.org

У своєму посланні з нагоди Міжнародного дня прав людини генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав усіх відстоювати права людини й поважати правозахисників.

У світі зростає ворожість до прав людини і тих, хто їх захищає. Про це йдеться в посланні генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, присвяченому Міжнародному дню прав людини.

"Ми бачимо, як зростає ворожість до прав людини і до тих, хто їх захищає, із боку людей, які хочуть дістати вигоду з експлуатації та роз'єднаності. Ми бачимо ненависть, нетерпимість, прояви крайньої жорстокості та інші злочини. Ці дії створюють загрозу для всіх нас", – ідеться в посланні генсека.

Він закликав ушанувати мужність правозахисників, які ведуть "щоденну пов'язану із серйозною небезпекою" боротьбу за дотримання прав людини у всьому світі.

"Я наполегливо закликаю простих людей і лідерів у всьому світі відстоювати всі права людини – громадянські, політичні, економічні, соціальні та культурні, а також цінності, які лежать в основі наших надій на побудову справедливого, безпечного й успішного світу", – підкреслив Гутерріш.

10 грудня в усьому світі святкують День прав людини. Цього дня 1948 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини, у якій підтверджено гідність кожної людини, проголошено універсальність і неподільність її прав, а також взаємозалежність цивільних, культурних, економічних, політичних і соціальних прав.