Гарріс дала перше інтерв'ю як кандидатка у президенти США. Про Україну не згадала

Віцепрезидентка США Камала Гарріс розповіла про свої пріоритети на чолі держави
Фото: The White House / Flickr

Віцепрезидентка США Камала Гарріс дала перше інтерв'ю в ролі кандидата у президенти від демократів. Розмова переважно стосувалася внутрішньоамериканських тем. Текстову версію розмови із журналістами 30 серпня опублікував CNN.

За словами Гарріс, пріоритетом її роботи стане "зміцнення й підтримка середнього класу". Зокрема, її команда займатиметься податковими пільгами та ініціативами стосовно будівництва житла. 

Вона також підтвердила прихильність до політики чинного очільника держави Джо Байдена стосовно важливих для американців питань.

Гарріс також заявила про намір додати до свого кабінету представника республіканців, підкресливши важливість різноманітності думок під час ухвалення рішень. Вона зазначила, що для американців було б корисно, якби в її уряді був представник іншої партії, хоча конкретної кандидатури поки немає.

На закиди опонента, кандидата у президенти від республіканців Дональда Трампа щодо її расової належності Гарріс відповіла коротко: "Те саме старе шоу. Наступне запитання, будь ласка".

Запитували Гарріс і про імміграцію. Політикиня підкреслила важливість дотримання законів і заявила, що вона "єдина з кандидатів, яка мала досвід переслідування транснаціональних злочинних організацій як генеральна прокурорка".

Говорячи про зовнішню політику, Гарріс приділила увагу відносинам з Ізраїлем, заявивши, що й далі надаватиме йому оборонну допомогу. Вона наголосила на необхідності припинення бойових дій і досягненні угоди для звільнення заручників, залишаючись прибічницею пошуку рішення для врегулювання палестинсько-ізраїльського конфлікту. Про Україну та її подальшу підтримку кандидатка у президенти США не сказала нічого.

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США.

Кандидатом від Республіканської партії на виборах є експрезидент Дональд Трамп.

21 липня чинний президент США Джо Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів і підтримав висування віцепрезидентки Камали Гарріс як кандидата від Демократичної партії. 22 серпня делегати з'їзду Демократичної партії підтримали її кандидатуру.